Zwembad Mounewetter in Witmarsum

Zwembad Mounewetter in Witmarsum

Is al 4 jaar lang zwembad van het jaar van Friesland. Ik ben er nog nooit geweest. Hoog tijd om er een keer naartoe te gaan! Afgelopen zondag was de weervoorspelling heel goed. Een perfect moment om naar een openlucht zwembad te gaan. Eerst de vaderdag cadeautjes geven en daarna gaat Fokko weer aan het werk. Mooi weer betekent namelijk ook dat er veel boten verhuurd worden. Wij gaan dus met zijn 4-en naar Witmarsum.

Even zoeken

Alle spullen zijn ingeladen, wij gaan op weg naar Witmarsum. Zwembad Mounwetter ligt middenin Witmarsum. Gelukkig had ik mijn navigatie aan in mijn auto, want de weg ernaartoe is even zoeken als je de weg nog niet weet. Bij aankomst op de parkeerplaats is er haast geen plekje meer vrij voor de auto. Blijkbaar was het idee om vandaag naar een openlucht zwembad te gaan niet zo heel origineel… Er is nog een klein plekje vrij en met hulp van de achteruitrijcamera krijg ik de auto in dit kleine plekje gemanoeuvreerd.

Openlucht zwembad Mounewetter

Bij de kassa betalen we € 4 per persoon en daarna gaan we naar binnen. Dit ziet er leuk uit! We zoeken een plekje op het grasveld en daarna gaan de kinderen het zwembad verkennen. Al snel roepen ze dat het echt een aanrader is. Zelf doet het me denken aan het openlucht zwembad in Deventer waar ik vroeger zelf graag naartoe ging.

Wat is er te doen?

Er is een groot grasveld waar je je handdoeken kunt neerleggen. Er is een ondiep bad met een groot kasteel. Dit kasteel is voorzien van een grote emmer die regelmatig omvalt, zodat er overal water uitkomt. Er is een diep bad met 2 duikplanken. Er is nog een ondiepbad met een glijbaan waar je met 3 naast elkaar vanaf kunt. Naast het ondiepe bad is een peuterbadje, waar allerlei leuke speelspullen in staan. Naast het peuterbad is een snoepwinkel, waar je ouderwets snoep per stuk kunt kopen. Ook dit was er vroeger in Deventer, het voelt echt alsof ik even terug ga in de tijd. Deze vaderdag stroomt het zwembad Mounewetter vol met mensen. Er blijft wel plek over waar je kunt liggen, maar de zwembaden zijn deze dag goed vol. Wij hebben een leuke middag gehad in zwembad Mounewetter in Witmarsum. Hier gaan we vast nog een keer vaker naartoe!

Tip: Wil je zwemmen, maar liever in een binnenzwembad? Leeuwarden en Joure zijn aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *