Zwembad Joure de wildwaterbaan is favoriet

on

Van Stiennen Flier naar Swimfun

Zwembad Joure is in 2015 grondig verbouwd. Na de verbouwing is de naam van het zwembad gewijzigd van Stiennen Flier (stenen vloer in het Fries) naar subtropisch zwemparadijs Swimfun Joure.

Zwembad Joure

vinden mijn kinderen een leuke plek om naartoe te gaan. Ik ga zelf liever naar een sauna, maar ja dat vinden de kinderen dan weer wat minder. Dus dit keer het zwembad. Na de verbouwing van het zwembad is er een wildwaterbaan geplaatst en een Magic Oval. Voor de beide banen moet je met een trap naar boven. Als je de wildwaterbaan wilt nemen, dan start je in een buitenbad. Dit buitenbad is op het dak van het zwembad geplaatst. Vanuit het buitenbad klim je in de wildwaterbaan. Deze wildwaterbaan is redelijk eenvoudig om te nemen, wel leuk, maar niet te spannend of te moeilijk. Ik laat mijn kinderen (natuurlijk wel met zwemdiploma’s) er met een gerust gevoel vanaf gaan.

De Magic Oval

Start naast de wildwaterbaan. Voor deze glijbaan hoef je niet eerst naar buiten. Als je het leuk vindt, dan kun je een band meenemen. De Magic Oval is een ovale (hoe toevallig 😉 ) glijbaan. Deze glijbaan is heel breed en je kunt er met meerdere personen tegelijkertijd vanaf glijden.

Druk?

De eerste weken na de opening was het ontzettend druk in het zwembad. Er zijn veel foto’s in de lokale kranten voorbij gekomen met hele lange rijen. In de eerste tijd na de opening zijn wij er zelf ook geweest en ja, het was druk. Erg druk. Inmiddels is Swimfun alweer wat langer geopend en valt de drukte meestal mee. Als we er zelf naartoe gaan, dan gaan we doordeweeks na schooltijd. Meestal is het dan erg rustig en kun je zo vaak van de glijbanen glijden als je wilt. Op dit tijdstip kun je niet in het diepe bad zwemmen, want er zijn dan zwemlessen. Na afloop van de zwemlessen (rond 17:00 uur) gaat het diepe bad weer open.

De Blauwe Golf in Leeuwarden vind ik een ander leuk zwembad in Friesland. Waar ga jij meestal naartoe, naar Joure? Of toch naar Leeuwarden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *