Zwembad de Blauwe Golf Leeuwarden in de meivakantie

Meivakantie slecht weer

Deze meivakantie is het helaas tot nog toe niet zulk mooi weer. Tijd om te zwemmen in een overdekt zwembad, dit keer zwembad de Blauwe Golf Leeuwarden. We wonen in Sneek, daardoor is het zwembad in Sneek of Joure voor ons het meest voor de hand liggend om naartoe te gaan. Maar dit keer gaan we naar een ander zwembad, namelijk zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden. De zwemkleding is ingepakt, de broodjes zijn gesmeerd, tijd om snel te vertrekken.

Zwemspullen vergeten

Na een half uur komen we aan in Leeuwarden, waar genoeg ruimte is op de parkeerplaats. De achterklep van de auto gaat open en de achterbak is leeg! Oh wat stom, we zijn iets te snel vertrokken uit Sneek en daardoor zijn we vergeten om onze zwemspullen mee te nemen. Na wat discussie hebben we besloten dat we echt dit zwembad willen bezoeken, dus we rijden een keer extra heen en weer. De zwemspullen staan inderdaad thuis keurig gereed in een tas. Zwemspullen in de auto en hup weer naar Leeuwarden.

Zwemmen in de Blauwe Golf

Bij aankomst is de parkeerplaats inmiddels behoorlijk vol en staat er een kleine wachtrij voor de kassa. Uiteindelijk belanden we toch echt (zelfs met zwemspullen 😉 ) in het zwembad. Het zwembad bevalt ons prima. Het is lekker ruim. Er zijn 4 verschillende baden waar je naartoe kunt. 3 Vierkante baden met verschillende dieptes en 1 groot bad met golfslag erin. Hierdoor is het nergens heel erg vol en zijn de wachtrijen minimaal. De kinderen gaan vaak van de glijbaan, duiken van de duikplank en hebben veel plezier. De versnelling wordt vaak genomen en er wordt gebubbeld in een van de bubbelbaden.

Zwembad met een buitenbad

Als het wat warmer is, dan kunnen de kinderen buiten spelen in de speeltuin. En er is een buitenzwembad. Wij hebben een leuke zwemdag gehad! Binnenkort komen we vast weer terug in zwembad de Blauwe Golf Leeuwarden. En jij, vind je zwemmen een leuke activiteit (zeker als het slecht weer is en de kinderen vrij zijn…. )? En ga je dan naar Leeuwarden, of naar het zwembad in Joure?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *