Speeltuin Scharnegoutum “Boatersnocht”

Een klein uitje vandaag

Even spelen in speeltuin Scharnegoutum “Boatersnocht” een leuke speeltuin naast de Poeisz in Scharnegoutum. Boatersnocht is Fries en betekent speel plezier. In 2009 is de speeltuin helemaal vernieuwd. En ook nu, in 2017, ligt de speeltuin er nog netjes bij.

Wat is er te doen?

In speeltuin Boatersnocht. Het is een omheind terrein, dus ook met kleinere kinderen kun je er fijn spelen, zonder dat ze zomaar een straat kunnen oversteken. Bij binnenkomst is er een mooie zandbak. Deze zandbak wordt afgesloten met een net, zodat het zand schoon blijft. Er is een speelhuis met emmers aan een ketting waar je lekker kunt kliederen met zand. Er zijn 2 bakjes waar je in kunt zitten. Als je hiermee eenmaal begint te draaien, dan weet je zeker dat je misselijk wordt. Sommige kinderen kunnen er zelf uitkomen, maar ik heb ook regelmatig kinderen gered uit deze draaiende bakjes. Ze zijn namelijk moeilijk te stoppen. Laten we het erop houden dat ze enthousiast draaien.

Draaiende wip is favoriet

Vervolgens is er een grote schommel en een draaiende wip. Deze draaiende wip is bij mijn heren favoriet. Deze wip kan namelijk lekker hard en hoog! Er zijn 2 gewone schommels en een groot klimtoestel.

Speeltuin Scharnegoutum

Heeft ook fijne plekken om te zitten. Verspreid over het terrein staan bankjes en picknicktafels. Erg handig! Ik lees een boekje in de zon,  terwijl de kinderen lekker spelen. Vandaag ga ik tussendoor even naar de Poeisz, heb ik meteen de boodschappen voor vanavond weer in huis.

Openingstijden speeltuin Scharnegoutum

De speeltuin in Scharnegoutum is niet het hele jaar geopend. Wij hebben in de winterperiode weleens bedacht om er naartoe te gaan, maar dit gaat dan niet lukken. De speeltuin is geopend van 1 april tot 1 november van 8:30 tot 20:30 uur.

Al met al een leuk klein uitje. Klein maar fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *