Sloep varen op een mooie zonnige zondag

on

Een mooie zonnige zondag

Het ideale moment om te gaan sloep varen. Een van onze sloepen is deze zondagmiddag 7 mei niet verhuurd, dus deze nemen wij vandaag zelf mee. Eerst even kijken of de kinderen de zwemvesten van vorig seizoen nog passen en daarna alles in de Beagle sloep laden.

We varen naar RCN de Potten

Dit is niet zo ver varen met de sloep. Ik vind het een fijn plekje om naartoe te gaan. Voor de kinderen is er een speeltuin en een groot springkussen. En voor ons is er een terras met een mooi uitzicht op de Potten. De Potten is het kleine meertje waar RCN de Potten aan ligt. De kinderen bestellen een ijsje en wij een glas witte wijn. Dit is een fijne plek om in het zonnetje te zitten!

Sloep varen

We varen verder naar de volgende bestemming; een onbewoond eiland. Dat is natuurlijk super spannend! Onderweg komen we het Skutsje de Sneekerpan tegen. Dit blijft altijd een mooi gezicht, zo’n groot skutsje in het weidse Friese landschap. We komen aan bij ons onbewoonde eiland. Gelukkig is er wel een steiger van de Marrekrite , zodat we onze sloep gemakkelijk kunnen aanleggen. Ook vandaag is het eiland onbewoond, wij gaan aan de waterkant zitten en genieten van het uitzicht. De kinderen gaan hard aan het werk, ze willen namelijk een hut bouwen.

Terug naar de haven

Aan het einde van de middag keren wij weer terug naar de haven. Hans, een van de medewerkers op de haven, staat al klaar om ons op te vangen. Hij legt de boot weer netjes voor ons vast en wij keren terug naar huis.

Tip: Wil je zelf ook een keer sloep varen? Ook jij kunt deze sloep huren.
Tip: Wil je wel sloep varen, maar liever met een ervaren schipper aan het roer? Dan is een rondvaart heel geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *