Restaurant Us Heit koninklijk dineren in Leeuwarden

on

Koninklijk dineren?

Dat is mogelijk bij Restaurant Us Heit in Leeuwarden. Mijn moeder is nogal fan van het koninklijk huis. Een poosje geleden hebben wij samen gelunched bij Restaurant Us Heit in Leeuwarden. De keuze viel op dit restaurant omdat het gesitueerd is in het Stadhouderlijk Hof, dit is een voormalig 18e eeuws paleis van de koninklijke familie. Je dineert in een sfeer van historie en romantiek. Heel geschikt dus voor iemand die houdt van het koninklijk huis. Nou ben ik zelf wat minder kongingsgezind, maar lekker eten vind ik altijd een goed plan.

Restaurant Us Heit

Ligt aan het Hofplein. Midden op het Hofplein staat een standbeeld. Dit standbeeld is het beeld van Us Heit, weet je meteen waar de naam van het restaurant vandaan komt. Nou genoeg geschreven over de locatie en het standbeeld, tijd om het over het eten te hebben.

Prachtige dinerzaal

Na binnenkomst krijgen we een plekje in de prachtige dinerzaal. In deze zaal voel je de koninklijke allure. Er zijn veel portretten aan de wanden, wie het zijn weet ik niet. Maar mijn moeder weet ze nagenoeg allemaal bij naam te noemen. We gaan beiden voor een 3 gangen lunch, met een goed glas wijn.

Heerlijke lunch

De lunch is heerlijk. De borden zijn stuk voor stuk ware kunstwerkjes. Vooral het toetje was bij ons favoriet. Het personeel is vriendelijk en belangstellend, niet stijf wat soms ook wel eens voorkomt in wat luxere restaurants. Wij hebben een heerlijke middag gehad in deze koninklijke ambiance.

Tip: Wil je je uitje in Leeuwarden uitbreiden? Het natuurmuseum zit om de hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *