Pret bij RCN de Potten tijd voor een feestje

on

5 En een half jaar

Tijd voor een feestje! Het wordt het door ons bedachte feestje “pret bij RCN de Potten”. Eind november is onze jongste zoon 5 geworden. Dit was zo dicht op Sinterklaas, dat hij dit niet wou vieren. Alleen Sinterklaas was spannend genoeg. Oma had het lumineuze idee om dan 5 en een half jaar te vieren. Dit is een goed plan! Dan kunnen we zijn feestje vieren in de lente. Deze week was het zover met 8 kleuters en 2 grote broers hebben wij het feestje gevierd.

Vanuit school

Zijn we naar huis gelopen. Eerst even de cadeautjes geven en daarna het water op. De elektrische sloep hebben we thuis aan de steiger neergelegd. Veel kussens erin en de boot versierd met vlaggetjes. Voordat we instappen, krijgen alle kleuters eerst een zwemvest om. De trossen los en lekker varen. Op naar RCN de Potten.

Naar RCN de Potten

We arriveren op de grote Potten. Dit is het meertje voor RCN de Potten. Nog een klein stukje varen en we kunnen de boot aanleggen aan de steigers. Iedereen de handen in de boot houden tijdens het aanleggen en we kunnen aan wal. We hebben 2 ouderwetse activiteiten: schatzoeken en een speurtocht. Dit is een groot succes. Alle kinderen doen fanatiek mee. Hierna is er tijd om zelf te spelen op het springkussen en in het piratenschip. Wij gaan zelf even op het terras zitten.

Patat picknick

De tijd vliegt om, de kinderen krijgen trek. We bestellen een grote bak met patat bij de snackbar van RCN de Potten en verdelen dit over een plastic kleed. Alle kinderen zitten om het kleed heen en kunnen lekker patatjes eten tijdens deze patat picknick. Als toetje krijgt iedereen nog een ijsje. Het feestje zit erop, tijd om weer naar huis te varen. Alle papa’s en mama’s staan al in de tuin te wachten als we terug zijn. Het was een geslaagd feestje! Wat zullen die kleintjes vanavond lekker slapen.

Tip: Is het wat minder mooi weer? Je kunt ook leuke kinderfeestjes gegeven in Swimfun Joure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *