Pizzeria Pingjum heerlijk Italiaans eten

Verrassend uitje

Hoe wij in Pizzeria Pingjum zijn beland? Enige tijd geleden hebben we een verrassend uitje van vrienden gekregen. We werden thuis opgehaald en door hun naar een onbekend restaurant gebracht. De route ging richting Bolsward over de A7. Bij afslag Witmarsum van de snelweg af en binnendoor richting de afsluitdijk naar Pingjum. Pingjum? Waar ligt Pingjum en waaarom zou je op een avond naar Pingjum gaan?

Het antwoord

Werd me al snel duidelijk. Deze avond gaan we eten bij de Pizzeria in Pingjum. Een sfeervol klein restaurant aan de voet van een kerk. De pizzeria staat midden in het dorp, in een mooi oud pand. De naam pizzeria dekt de lading totaal niet! Dit is naar mijn idee geen pizzeria (alhoewel je er ook pizza’s kunt krijgen), maar een Italiaans restaurant met heerlijk eten.

Pizzeria Pingjum

In dit kleine restaurant wordt met veel aandacht en liefde traditioneel italiaans gekookt. Italiaans, maar van het Wad. De producten zijn zo veel mogelijk biologisch en regionaal. Het vis is wild, de schelpen van het Wad, de zuivel en groente biologisch en het vlees is van eigen slacht. De pizza is zo italiaans mogelijk, met een dunne knapperige bodem, echte mozzarella en San Marzana tomaten.

Ik kies

Deze avond als voorgerecht een Antipasti Misti met Salami, Prosciutto, Pecorino, artisjok, olijven. En daarna als hoofdgerecht konijn. Beide gerechten met een goed glas wijn. Het is heerlijk, wij hebben een fijne en gezellige avond.

Pinnen

Het is bijna tijd om weer naar huis te gaan. We vragen de rekening. We willen graag pinnen. Tot onze verbazing is er geen pinapparaat aanwezig. Maar dit is geen probleem, de chef schrijft het rekeningnummer achter op de bon. Als we het morgen thuis even overmaken, dan is alles geregeld. Dus dat hebben we gedaan. Het was heerlijk! Wij komen binnenkort vast nog een keertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *