Optimist zeilen bij Watersport Vereniging Heeg

on

Zeilen bij Watersport Vereniging Heeg

Onze oudste zoon gaat elke dinsdag Optimist zeilen bij Watersport Vereniging Heeg. Alweer voor het 3e jaar. En gisteren had ik de eer om ‘soepouder’ te zijn. Soepouder? Wat is een soepouder? De ouder die soep uitdeelt aan alle kinderen die op dinsdagavond zeilles hebben. Elke soepouder (3 per avond) neemt 3 liter soep mee, zodat er tijdens de pauze 9 liter soep uitgedeeld kan worden. Deze 9 liter soep is in korte tijd als sneeuw voor de zon verdwenen. En daarna heb je corvee, het lijkt wel een schoolkamp van vroeger 😉 .

Optimist zeilen

Begint bij het optuigen van de zeilboot. Inmiddels weet onze zoon zelf heel goed hoe een Optimist opgetuigd moet worden. Hij heeft hierbij nog wel wat hulp nodig. Zijn Optimist ligt in het zeilseizoen in opslag bij Watersport Vereniging Heeg. In deze opslag worden de zeilbootjes 3 hoog opgestapel. Als je bootje toevallig hoog ligt, dan heb je even wat kracht nodig om deze er weer uit te krijgen. Gelukkig zijn er altijd behulpzame mensen aanwezig die je hierbij kunnen helpen.

Zeilen op het Heegermeer

De 3e jaars groep vertrekt al snel naar het Heegermeer. De instructeur gaat mee in een begeleidingsbootje. De groep gaat lekker trainen midden op het Heegermeer. De soepouders worden met een grote boot naar een eiland in het Heegermeer gebracht. Vanaf dit eiland kun je de lessen goed bekijken. Ik neem even een kijkje bij de 3e jaars groep. Ze zijn druk bezig met het oefenen van wedstrijdjes. Ik hoor de instructeur vanaf het eiland bemoedigende woorden roepen naar de groep. Leuk om te zien hoe fanatiek ze zijn!

Koud

Deze avond is het niet heel warm. Enkele kinderen klagen over de kou. Iedereen komt halverwege de les naar het eiland toe en krijgt een lekkere warme kop soep. Als iedereen weer een beetje opgewarmd is gaat de les weer verder. Tegen 20:00 uur is de les afgelopen en gaan we naar huis. Eerst een lekker warme douche en thuis nog een kopje hete thee. Het was weer een gezellige avond bij Watersport Vereniging Heeg.

Tip 1: Lijkt het je leuk om te leren zeilen, maar ben je wat te groot voor een Optimist? Kijk eens naar deze zeildag.
Tip 2: Wist je dat je een optimist ook kunt huren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *