Natuurmuseum Leeuwarden een interessante ontdekking

Museumweek

Tijdens de nationale museumweek 2017 hebben we 2 musea bezocht: het Natuurmuseum Leeuwarden en het Kazemattenmuseum. Op zaterdag ben ik met de kinderen naar het Kazemattenmuseum geweest. Van een vriendin kreeg ik de tip dat het Natuurmuseum in Leeuwarden ook erg leuk is. Op zondag zijn we in de trein gestapt naar Leeuwarden en hebben we het Natuurmuseum bezocht.

Natuurmuseum Leeuwarden

Vanaf het station is het 10 minuten lopen naar het Natuurmuseum. De kinderen konden mee doen aan de activiteit Raar maar waar?! Er was een speurtocht waarbij de kinderen op zoek gingen naar hybride dieren die verspreid waren in het museum. Hierbij was de vraag: is dit dier raar (nep) of waar (echt)? Na de speurtocht hebben ze hun eigen hybride dier geknutseld. En wat zijn er prachtige dieren bedacht!

Reuzendraak Mi-Ling

Naast het bekijken van alle dieren en interessante natuurverschijnselen is er veel te doen in het museum. Het hoogtepunt was het bezoek aan de reuzendraak Mi-Ling. Er wordt een sprookje verteld en samen gaan de kinderen in het binnenste van de draak op zoek naar de sleutel van de schatkist. En heb je wel eens een nest jonge draakjes gezien? Ook het laten uitkomen van een wens met hulp van de wensfontein werd erg serieus genomen.

Lijkt het je ook leuk om het Natuurmuseum in Leeuwarden te bezoeken? Ik zeg doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *