Naturij in Drachten, kinder boerderij en natuurcentrum

Dagje vrij? Naturij

Dit is de kreet die de Naturij in Drachten gebruikt. In de meivakantie hebben onze kinderen 2 weken vrij. Naast dat er gewerkt moet worden en de BSO wordt bezocht, is er ook ruimte voor een dagje vrij. We hebben een jaarabonnement bij de kinderboerderij en natuurcentrum de Naturij. En in de meivakantie hebben we een middag de Naturij bezocht.

De Naturij

Is ruim opgezet, het park is 7 hectare groot. De parkeerplaats is al helemaal bezet als wij aankomen. We parkeren daardoor in de straat voor de Naturij. Bij binnenkomst merk je er weinig van dat de Naturij vandaag druk bezocht is.

Bij binnenkomst

Gaat ons abonnementspasje door de scanner en we kunnen naar binnen. Het is mooi weer, daarom beginnen we vandaag buiten in de speeltuin. Daarna gaan we door naar de geitenwei. Toevallig worden de geiten net gevoerd, altijd leuk!

Het gaat regenen

Tijd om naar binnen te gaan. We gaan eerst naar het Vivarium, dit is een gebouw met allerlei exotische dieren zoals slangen, hagedissen, axolotls, schildpadden, baardagamen, agaathslakken en een vogelspin. Daarna gaan we door naar de speelhal, deze speelhal is behoorlijk vol. Maar de uitbreiding is inmiddels gerealiseerd. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien als het klaar is!

Het is weer droog

We gaan weer naar buiten. Eerst gaan we naar het verkeerspark. Dit vinden onze jongens altijd leuk om te doen. Lekker rondrijden op skelters die eruit zien als auto’s. Hierna gaan we door naar de pony’s, de kabelbaan en de boomhut. De kabelbaan is favoriet. Het is inmiddels bijna 17:00 uur, wij bestellen nog een patatje. Daarna nog even in de speeltuin spelen. Nu is het toch echt tijd om weer naar huis te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *