Minilessen bij ruitersportcentrum Sneek

on

Pony meisje

Op maandagmiddag ben ik te vinden bij ruitersportcentrum Sneek. Ik zal meteen maar iets bekennen, ik was een echt pony meisje. Toen ik 6 was ben ik begonnen met ponyrijden en hier ben ik mee doorgegaan tot mijn 25e. Elke dag was ik te vinden op de manege. Pony’s poetsen, aaien en rijden ik vond het geweldig. Mijn jongste zoon heeft deze voorkeur blijkbaar meegekregen. Hij weet namelijk een ding zeker, hij wordt later een cowboy. En daarom wil hij heel graag ponyrijden. Sinds kort worden zijn cowboy vaardigheden geoefend op maandagmiddag bij ruitersportcentrum Sneek.

Kennismaken bij ruitersportcentrum Sneek

In de meivakantie heeft mijn jongste zoon het na lang zeuren voor elkaar, wij gaan kijken ruitersportcentrum Sneek. We worden heel vriendelijk ontvangen in de kantine van de manege. We krijgen uitleg over de verschillende mogelijkheden. Van privelessen, naar een beginnerscursus tot minilessen. We worden direct meegenomen naar de stallen om kennis te maken met de pony’s. Mijn zoon kiest de mooiste pony uit. De keuze valt op Tessa, want ze heeft zo’n mooie kleur. Er worden borstels gehaald en hij mag meteen een pony poetsen.

Minilessen

Na wat mailcontact over en weer wordt hij geplaatst in de minilessen op maandag. Tijdens deze lessen wordt er kennis gemaakt met de pony’s: de omgang, poetsen en het rijden. De miniles duurt een uur waarvan er een kwartier opzadelen met de instructrice en driekwartier ponyrijden. Er wordt in deze les spelenderwijs geleerd hoe een pony gestuurd moet worden, hoe er hulpen gegeven moeten worden en wordt de kinderen een juiste houding aangeleerd.

De eerste les

Is aangebroken. Hij is ingedeeld op Tessa. Een mooie, maar ook grote pony. Zijn benen komen niet onder het zadel uit. Gelukkig is de pony heel braaf. De eerste les zijn er meisjes bij die de pony vasthouden. Hij is verkocht, dit is het! Ik zit in de kantine te kijken en te genieten. Wat een ontzettend stoere kleine cowboy op zo’n grote, brave pony. Ik weet waar wij in het vervolg op de maandagmiddag te vinden zijn….

Tip: Geen cowboy, maar een waterrat? Ga lekker glijden op de wildwaterbaan in zwembad Joure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *