Makkum strand, vakantie in eigen land

on

Een stranddag

Op Makkum strand. Wat een heerlijke zonovergoten dag vandaag in Makkum. Aan het einde van de ochtend heb ik een strandtas ingepakt. Handdoeken, zonnebrand, emmer, schep en bakleding mee en op weg naar Makkum. Vandaag gaan wij (mijn jongste zoon en ik) het strand aan opa en oma laten zien. Zij logeren deze Pinksterdagen bij ons in Sneek.

Na twintig minuten

Rijden komen we aan in Makkum. Er is blijkbaar een braderie. Het is erg druk in de buurt van het strand. Wij zijn met de auto gekomen en het is even zoeken voordat we een plek hebben gevonden waar de auto kunnen parkeren. Vlabij de boulevard is een parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. We hebben geluk. Er gaat net iemand weg en wij zetten snel de auto op de vrijgekomen parkeerplaats.

Makkum strand

Is vanaf de parkeerplaats een klein stukje lopen. Voordat we op het strand gaan liggen, lopen we eerst naar het dijkje richting de afsluitdijk. Vanaf dit dijkje heb je een heel mooi uitzicht op de boten, de afsluitdijk en het IJsselmeer. Door een stukje groen (volgens mijn zoon een doolhof) lopen we naar het strand. Op het strand staat een groot piratenschip waar kinderen in kunnen spelen. Wij kiezen een plekje dichtbij dit piratenschip.

Er is veel

Te doen op het strand. Doordat het water heel ondiep is, wordt er veel gesurfd. Wij kijken naar de surfers, mensen die suppen en een stuk verder op het IJsselmeer de zeilboten. Het is een bedrijvig geheel, ik vind het leuk om naar te kijken! Mijn zoon doet proefjes met water. Hij probeert een aquarium op het strand te maken, dit blijkt nog best ingewikkeld te zijn. Maar uiteindelijk lukt het met hulp van een plastic tas.

Badhûs De Flevo Sopkafee

Ligt vlakbij het strand. Wij gaan hier wat drinken en een broodje eten. Het terras zit helemaal vol. Wij zoeken een plekje binnen in de serre. Hier is nog wel plek. Snel komt er iemand naar ons toe, ze vraagt wat we willen drinken. Er wordt meteen gemeld dat het bereiden van het eten langer duurt dan normaal. Na ongeveer een half uurtje wachten hebben we ons broodje. Inmiddels is het bijna het einde van de middag. Ik heb afgesproken dat we vanavond in een sloep gaan varen, dus ik moet opschieten. Ik zou zorgen voor de hapjes aan boord, nu snel op weg naar de supermarkt!

Tip: Ben je weleens in Harlingen geweest? Ook hier is een leuk strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *