IJsboerderij Terherne, Friese ijsjes eten

on

Boere iis

Dat is de officiele naam van de IJsboerderij Terherne (of Terhorne, ook dat rekenenen we goed). Een IJsboerderij met streekwinkel, speeltuin, Friese koeien en een gezellige boer & boerin.

Wat is er te doen?

Op de IJsboerderij Terherne? Je kunt er natuurlijk een lekker ijsje eten! Op de ijsboerderij wordt sinds 1999 vers roomijs gemaakt. Van de melk van hun eigen koeien en Italiaanse grondstoffen wordt op ambachtelijke wijze Fries roomijs gemaakt. Meestal kun je uit enkele smaken kiezen. Deze smaken zijn standaard verkrijgbaar: Vanille, Stracciatella, Aardbei, Yoghurt bosvruchten, Chocola, Bubbelgum- en Smurfenijs, Kameleonbitter, Bloedsinaasappel en Watermeloen.

Koeien

Er zijn veel koeien op de boerderij. Je mag van de boer en de boerin op het erf kijken en de koeien aaien. Tijdens de boerderij bezichtiging is een kijkje in de melkerij en bij de landbouwmachines ook een leuke belevenis. Tegen een kleine vergoeding is een rondleiding mogelijk, waarbij onder begeleiding van de boer of boerin het dagelijks leven op de boerderij wordt uitgelegd.

Speeltuin

Na het ijsje eten is het fijn spelen in de speeltuin. Er is een groot springkussen in Friese vlag uitvoering. Verder is er in de speeltuin een zandbak, zijn er speeltractoren, diverse klimtoestellen, wipkippen en kunnen de kinderen mastklimmen leren. Ook kun je bij de geitjes kijken.

IJsboerderij Terherne

Ik vind het een leuke plek om even langs te gaan, als ik in de buurt van Terherne ben. Zeker als het zonnetje schijnt een aanrader!

Tip 1: Vind je het ijs erg lekker? Je kunt het ook bestellen via de Streekboer!
Tip 2: Als je toch in Terherne bent kun je bijvoorbeeld ook lekker gaan lunchen bij Picknickers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *