Harlingen strand, lekker uitwaaien

Zilte zeelucht

Harlingen strand is een heerlijke plek om uit te waaien. Zodra je in de buurt van Harlingen komt, ruik je de zilte zeelucht al. Eerst de auto parkeren, wij parkeren meestal aan de Westerzeedijk. Hier kun je de auto of op een groot (en gratis) terrein parkeren, of je parkeert de auto onder aan de dijk.

De eerste keer

Viel het strand van Harlingen mij eigenlijk een beetje tegen. Ik had brede witte zandstranden, zoals bij de Noordzee het geval is, in gedachten. Maar dit is in Harlingen niet het geval. Het strand is een klein strandje aan de Waddenzee.

Harlingen strand

Toch ben ik inmiddels enthousiast over het strand in Harlingen. Weet je waarom? Strand is strand punt. Er is zand, je kunt er heerlijk spelen en er is zee. Maar ook de lekkere zilte lucht, het voelt meteen alsof je op een eiland zit. Harlingen is een stad met een actieve haven, deze haven ligt meteen naast het strand. Hierdoor is er veel te bekijken. De veerboten naar Vlieland en Terschelling vertrekken vanuit Harlingen. Dit zorgt voor veel bedrijvigheid in Harlingen. Ik vind dit heel vermakelijk om naar te kijken. En ook niet onbelangrijk, vanuit Sneek is het niet zo ver rijden. Je bent er zo!

Strandpaviljoen

Een strand kan natuurlijk niet zonder strandpaviljoen. Ook op het strand in Harlingen staat een leuk strandpaviljoen, ’t Zilt. Een goede plek voor een kopje koffie, een lunch of een ijsje.

Stadswandeling Harlingen

Een bezoek aan het strand in Harlingen combineer ik graag met een stadswandeling. Lekker struinen door de havens en het mooie oude centrum. Onderweg kom ik verschillende leuke locaties tegen: de havenkraan (waar ik een keer heb mogen slapen). De werf van expeditieschip Willem Barentsz, hier kun je gratis een kijkje nemen. En restaurant ’t Havenmantsje, waar Marco Poldervaart heerlijk kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *