Elektrisch sloep varen op het Sneekermeer

on

Spannend!

We gingen vandaag elektrisch sloep varen op het Sneekermeer. Gisteren is er op onze haven een nieuwe sloep gebracht. Ik ben nieuwsgierig hoe deze sloep vaart, dus deze zondagochtend 14 mei meteen het water op. Dan hebben we meteen een leuk uitje voor deze moederdag.

Elektrisch sloep varen

Tot nog toe hebben we alleen sloepen verhuurd met een dieselmotor erin. Dit is onze eerste elektrische sloep. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen. De sloep ligt bij aankomst nog aan de lader. Het is een hele stoere aluminium sloep. Deze sloep is net vanaf de werf geleverd en heeft nog niet gevaren. Wij hebben vandaag de eer om het eerste rondje te varen. De sloep voelt bij het opstappen heel stabiel. We hebben met 5 personen volop ruimte om te zitten. De sloep is gestart, maar je hoort niks. Dat is best een gek idee.

Rondje Sneekermeer

We varen eerst naar Oppenhuizen en Uitwellingerga. We beginnen met een rustig vaartje om de sloep uit te proberen. Het vaart prima. De stilte tijdens het varen is heel fijn. Na Uitwellingerga gaan we het Prinses Margrietkanaal op, richting het Sneekermeer. Het Starteiland komt in zicht, tijd om de sloep af te meren. We drinken een latte macchiato bij It Foarûnder op het Starteiland. De kinderen spelen lekker in de speeltuin en wij genieten van het zonnetje op het terras. Helaas komen de wolken voor de zon en wij vertrekken weer richting thuishaven.

Genoeg stroom

Op de sloep zit een metertje, op dit metertje kun je precies zien hoe vol de accu’s nog zitten. Bij vertrek was de accu 84% vol, na dit hele rondje is dit nog 77%. Dit vind ik wel een fijn idee. Je weet dan zeker dat je genoeg stroom hebt om weer thuis te komen. En anders kun je de sloep natuurlijk ook onderweg in een haven opladen.

Ik ben enthousiast

Over het varen in deze stoere elektrische sloep. Dit gaan we vast binnenkort weer doen!

Tip: Wil jij ook een rondje varen in deze stoere elektrische sloep? Dat kan ze is te huur.
Tip: Ook zeilend kun je stil en milieubewust naar het Sneekermeer toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *