Cook&NY Sneek lekker lang tafelen

on

Koek en ei

Dat is de uitspraak van Cook&NY Sneek. De De naam Cook&Ny komt van de achternamen van de eigenaren van het restaurant, Helna Koekkoek en Paul Nijdam. Cook is natuurlijk koken en ny is het Friese woord voor nieuw en ten slotte klinkt het als koek en ei. Woensdag 17 mei was een lekkere warme zomerse dag, de perfecte dag om lekker op een terrasje te zitten. Toevallig had ik ergens gezien dat Cook&NY net een nieuwe kaart had en er is een leuk terras aan het water, dus onze keuze was snel gemaakt. Hup op de fiets en opweg naar het centrum van Sneek, naar het terras van Cook&NY Sneek.

Cook&NY Sneek

Zit inmiddels al zeker 10 jaar in Sneek. Met enige regelmaat kom ik al deze jaren bij hun eten. Maar waarom blijf ik telkens terug komen? Ik houd van kleine hapjes eten. En van lekkere, mooi opgemaakte hapjes word ik helemaal blij. Hiervoor ben je bij Cook&NY Sneek aan het goede adres! In het begin werden deze hapjes aangeprezen als fingerfood, nu heten ze tapas. Het maakt mij niet uit welke naam je eraan geeft, het smaakt prima. En daarom blijf ik terug komen.

Nieuwe kaart

Vanaf april 2017 heeft Cook&NY Sneek een nieuwe kaart. Ik ben benieuwd wat voor lekkere gerechten er bedacht zijn. We bestellen op de zomerse avond in mei een Tapasfestival. Bij het Tapasfestval krijg je broodsoorten met aïoli, tapenades en olijven. Daarna komen er 5 koude tapas, gevolgd door een soep. Na de soep krijg je 5 warme tapas. Hierdoor ben je er zeker van dat je een groot deel van de kaart geproefd hebt. Ik vond met name de kippenlevers erg lekker en ook de quiche met artisjok, in port gezoete pompoen en blauwschimmelkaas viel in de smaak.

Terras

Wij hebben een fijne avond gehad op een gezellig terras aan het water in Sneek. Helaas was de zomerse periode van korte duur. De volgende ochtend was het alweer koud en het regende. Die Nederlandse zomers….. zucht.

Tip: Houd je meer van grote stukken vlees? Dan ben je bij Texas Steak aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *