Boerderijen wandeltocht binnen kijken bij de boer

on

Boerderijen wandeltocht

De boerderijen wandeltocht is een uitstekend moment om binnen te kunnen kijken bij de boer. Op 6 mei 2017 is voor de 4e keer deze boerderijen wandeltocht georganiseerd in Haskerhorne. Ik heb samen met mijn kinderen de tocht van 6,5 kilometer gewandeld.

Eerst inschrijven

Na het parkeren van onze auto in een weiland (waar volop ruimte was) gaan we op weg naar het dorpshuis. De inschrijving voor de boerderijen wandeltocht is in het dorpshuis van Haskerhorne. De start van de route is daarna vlug gevonden. We gaan op pad! De route staat duidelijk aangegeven met bordjes.

Het Haulsterbos

Is de eerste bestemming waar we naartoe gaan. In het Haulsterbos staat staatsbosbeheer ons op te wachten. Op de plek waar de boswachter staat is een hele grote hut gebouwd en er begint een leuke familie rebus speurtocht. De vragen waren nog best lastig, maar gelukkig kun je aan het einde van de speurtocht alle goede antwoorden vinden. We hebben bij het verlaten van het Haulsterbos de rebus opgelost.

We wandelen verder

De kinderen willen inmiddels erg graag een stempel ontvangen op de stempelkaart. Deze stempelkaart hebben we bij de inschrijving in het dorpshuis gekregen. Deze eerste stempel ontvangen we uiteindelijk in het nationaal openbaar vervoer museum. Nooit geweten dat dit in Friesland was! Een vriendelijke jongeman aan een tafel geeft ons een stempel. En hij zit 4 extra streepjes op zijn streeplijst, waar hij het bezoekersaantal op bij houdt. Het aantal bezoekers bereikt vandaag vast een record in dit museum 🙂

De eerste boerderij

Komt in zicht. Friesland Campina heeft pakjes melk, chocolademelk, Fristi en blokjes kaas neergezet. Dit gaat er goed in! De koeien worden geaaid, de stallen worden bekekenen en we maken een praatje met de boer. Op naar de volgende boerderij. Deze boer schijnt een ranja koe te hebben. Dus wij lopen hard door!

De ranja koe

Staat op de volgende boerderij. Dat is leuk! Je mag zelf deze ranja koe melken en met een beetje handigheid heb je zo een bekertje vol. Ook is er op deze boerderij een melkrobot. De kinderen stellen 1001 vragen aan de boer over de melkrobot. Hij geeft geduldig antwoord op elke vraag. Wij zijn heel wat wijzer geworden. Het wordt nu toch echt hoog tijd om naar huis te gaan. We hebben een hele leuke en interessante middag  gehad. De volgende editie zijn we er vast weer bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *